Cursussen

Wilt u meer inhoudelijk of technisch te weten komen over hartslagmetingen, trainingsprincipes en/of video analyse? Moxie Sport biedt diverse cursussen en workshops voor u (trainer, sport- of recreatieruiter), uw rijvereniging en/of evenementen.

Geplande cursussen:

- Cursus Inspanningsfysiologie Paard 2018: 
De enige en echte cursus rondom het trainen van het sportpaard (geaccrediteerd door KNHS en NVFD)

Gericht op de praktische toepassing van sportfysiologie voor paarden. Met theoretische achtergrond, maar met nadruk op casussen, praktijkvoorbeelden en trainingsprogramma’s!

Alles over hoe correct en efficiënt je paard te trainen. Hoe werken de spieren, het hart en de longen? Wat betekent dit voor de dagelijkse training van je paard? Hoe optimaliseer je de trainingen nu en hoe maak je een trainingsprogramma?

Dit en meer komt aan bod in deze cursus! Maar natuurlijk ook hoe gebruik je een hartslagmeter, en hoe interpreteer je nu de gegevens voor de diverse disciplines? Praktisch aan de slag met de trainingen van je paard! 

Vanuit KNHS krijg je als instructeur/trainer 405 licentie punten voor deze cursus!

Cursus inspanningsfysiologie (NL):  
flyer cursus 2018.jpg


Avond of dag cursussen 2018:

Altijd al willen weten hoe je je paard optimaler kunt trainen? Echt efficiënt je paard sterker maken met diverse oefeningen, wat werkt nu wel en wat niet? En waarom is dat zo? Ben jij iemand die meer wil weten over de trainingsleer en sportfysiologie van een paard? Tijdens een avond of dag (met of zonder praktijk) zal Dr. Carolien Munsters je bijpraten over de sportfysiologie van het paard. Echt iets voor ruiters die willen weten waar ze mee bezig zijn, echt iets voor jou! Aan de orde komen praktische kennis over kracht- en duurtraining voor paarden, verschillen tussen mens en paard als het om trainen gaat en richtlijnen voor de dagelijkse trainingspraktijk. 

Geplande data:
* Donderdag 14 juni: Opleiding Dierfysiotherapie, Barneveld (regulier onderwijs)
* Vrijdag avond 14 september: Paard & Ambitie: praktisch ruiter café (metingen in de praktijk)
* zaterdag 27 oktober: Dag inspanningsfysiologie van het paard: massage hippique


Cursusen

cursus voorbeeld ik.jpg

å` ѥ ץǥ` ` ` `ѩ`ꥲ2ԥ ʥ ȥ`˥ ` ʥ å` ѥ ǥ f50 ѥ ݩ`ĥå å` ѥ ީ`ꥢ ѩ` 7 ީ`ꥢ ӥȥ` 3 ic ʥ ީ`ꥢ ѩ` 9 ץǥ`֥ꥪ LZ TRX TF