Over Moxie Sport

Moxie Sport ondersteunt en adviseert ruiters, coaches en trainers

Moxie Sport is er voor topsporters, breedtesporters, gedreven amateurs, coaches, trainers, dierenartsen en andere specialisten in de paardensport op zowel nationaal als internationaal niveau. Door innovatieve metingen uit te voeren tijdens trainingen en wedstrijden wordt de fysieke gesteldheid van het paard nauwkeurig gevolgd. Op basis van de resultaten wordt een passend trainingsschema opgesteld met als doel sportprestaties te optimaliseren op een verantwoorde en gezonde manier. Moxie Sport is in 2010 opgericht door Carolien Munsters (PhD), gepromoveerd op gebied van sportfysiologie van het paard. Sinds de start heeft Moxie Sport een groot aantal topsportruiters geholpen met analyses en/of begeleid waaronder de jeugdkaders eventing, het Olympisch eventing team, de (jeugd)kaderleden endurance, Reining kaders, teamleden van WK Mennen en diverse Olympische en dressuur- en springruiters.

Over Carolien Munsters

In 2010 ben ik gestart met Moxie Sport. Ik wilde mijn kennis op het gebied van sportfysiologie inzetten ter bevordering van de trainingen en prestaties van sportpaarden. Ik heb veel ervaring als ruiter en heb diverse jonge paarden opgeleid tot nationaal niveau (dressuur, springen en eventing). Ik vind het een uitdaging om mijn ervaring en wetenschappelijke kennis te vertalen naar de praktijk, zodat sporters en coaches er daadwerkelijk mee aan de slag kunnen. In 2006 heb ik de master (medische) Biologie behaalt aan de Radboud Universiteit. In 2013 ben ik gepromoveerd in de sportfysiologie van het paard aan de faculteit Diergeneeskunde (Equine Science), Utrecht Universiteit.

Met Moxie Sport heb ik al veel topsporters mogen begeleiden en geholpen hun trainingen te optimaliseren. Zo ben ik inmiddels ruim tien jaar officieel adviseur van het Olympisch Eventing Team. Ik begeleid de ruiters bij de fysieke training van hun paard door middel van fittesten en specifieke trainingsprogramma’s. Ik monitor de trainingen en wedstrijden, analyseer de resultaten en evalueer deze met de ruiters zodat ze hun trainingen kunnen optimaliseren. Het is en blijft een fantastische ervaring om op deze manier bij te mogen dragen aan de Olympische Spelen van Londen, Rio de Janeiro en diverse Europese- en wereldkampioenschappen. Naast het Eventing Team begeleid ik ook verschillende internationale en nationale ruiters van diverse disciplines en niveaus.

Daarnaast vind ik het leuk om als docent praktijkkennis over te dragen op andere ruiters, trainers en dierenartsen. Ook ben ik continu bezig mijn kennis te vergroten door me te verdiepen in de laatste wetenschappelijke literatuur (zowel humaan als van paard) en door onderzoek uit te voeren. Dit doe ik in opdracht van de faculteit Diergeneeskunde en als embedded scientist in de paardensport (NOC*NSF). Tot slot verzorg ik vanuit Moxie Sport diverse cursussen op het gebied van sportfysiologie en geef ik trainingen en lezingen. Naast diverse onderwijsbevoegdheden, ben ik geregistreerd als erkend CRKBO docent en zijn een aantal cursussen geaccrediteerd door de KNHS en de NVFD.

0
sportpaarden begeleid naar internationale kampioenschappen
0
sportdisciplines
0 %
tevreden cursisten

Vacatures

Op dit moment zijn er geen vacatures bij Moxie Sport. Wil je graag een open sollicitatie doen? Of solliciteren naar een stageplaats? Mail je cv en korte motivatie naar info@moxiesport.nl

Onze partners

Met veel plezier werkt Moxie Sport samen met onderstaande partners.